Zeeuws Meisje Maakt

Ruth's Baksels & Knutsels

Vlaggenlijnen stoer

| 6 reacties

Ik kreeg al een paar keer de vraag of ik ook jongens dingen maak. Ja, is mijn antwoord dan, maar ik merk wel dat ik vaker neig naar de vrolijke roze, bloemenprintjes of iets dergelijks, als ik in de winkel of bij de stoffenkraam op de markt sta. Niet bewust, maar het lijkt ook wel of er voor meisjes veel meer leuke stoffen te vinden zijn.

Van de week ben ik daarom bewust op zoek gegaan naar leuke, stoere maar ook lieve jongens stofjes, onder andere om een paar vlaggenlijnen in elkaar te naaien. En het is gelukt! Ze zijn wel degelijk te vinden en zijn goed met elkaar te combineren. Spijkerstof, licht blauw en grijs met witte sterretjes, streepjes, grijs met witte stippen, ruitjes, jute en nog veel meer!

De ene vlaggenlijn heb ik enkel in blauw en grijs tinten gemaakt. De vlaggenlijn is 6 m lang en bevat 25 vlaggen van 21 cm lang en 18 cm breed. In deze lijn zitten 5 verschillende stoffen verwerkt. De lijn waaraan de vlaggen vast genaaid zitten is licht grijs en heeft aan beide uiteinden een lus om de lijn makkelijk op te hangen.

De andere vlaggenlijn heb ik in de tinten blauw, groen, grijs, wit, zand en bruin gemaakt. Aan deze lijn zitten rechthoekige vlaggetjes omdat op die manier de figuurtjes op de stof met het auto-thema beter zichtbaar zijn. Deze lijn bevat 21 vlaggen van 21 cm lang en 16 cm breed en is 5 m lang. Ook hier heb ik gewerkt met een licht grijze biaisband waaraan de vlaggen zijn vast gemaakt, met aan de uiteinden een lus.

 

6 reacties

 1. Ik kwam via google op je site..En vind deze vlaggenlijn echt super. Mijn vraag is of deze ook te koop is..Graag hoor ik van je. Alvast bedankt

 2. Beste Ruth! Via google afbeeldingen kwam ik op je site. Wat leuk dat je dit allemaal doet! en maakt! Voor de verjaardag van mijn zoontje ben ik op zoek naar een leuke vlaggenlijn en inderdaad, voor jongens zijn er gewoon veel minder leuke dingen te vinden helaas. Dus je vlaggenlijn viel gelijk op! Graag zou ik de vlaggenlijn stoer met spijkerstof bij je willen bestellen als dat mogelijk is?

 3. Wat kost de bovenste vlaggenlijn en is die te bestellen?!

 4. Beste Ruth, voor onze housewarming ben ik op zoek naar een stoffen slinger in de tinten van onze woonkamer. Die van de 2e foto zou denk ik goed passen.
  Ik heb interesse om deze te kopen. Ik weet niet of je hem nog hebt liggen, of dan een nieuwe zou moeten maken. De housewarming is over krap 5 weken. Zou dat haalbaar zijn? Waar zou de prijs dan op uitkomen?
  Een hartelijke groet, Jantine

 5. Beste Ruth,

  Verkoop je nog steeds vlaggenlijnen?

  Met vriendelijke groet,

  Karin

 6. Beste Ruth,

  Verkoop je nog steeds die hele mooie vlaggetjes lijn blauw met jute voor jongens?

  Ik hoor graag van je!

  Met vriendelijke groet,
  Monique

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.